Friday, April 17, 2009

Padeli Lagi


“ Aku punya finishing dengan strength persis Shevchenko, jadi akulah Sheva yang sebenarnya…” – Padeli

22 Dalil Kenapa Padeli Bukan Pemain Bola Sekolah

1. Tahan bola fail dan bersepah
2. Rembat tak laju dan macam crossing
3. Rembat ke atas atau ke tepi walaupun dalam kawasan D
4. Lari lambat dan passing lambat
5. Kaki keras/kayu
6. Kaki begitu lambat untuk membuat tendangan atau rembatan. Cth: Pemain lain mengambil 1 saat untuk kaki sampai ke bola. Padeli mengambil kira kira 2 hingga 2.5 saat dan bola sempat ditahan/dicuri pemain lain dalam lingkungan 3-4 meter
7. Malas dan jarang berlari
8. Skill atau footwork yang dihasilkan sangat lambat dan tidak mengelirukan musuh
9. Peluang gol kerap kali disia siakan sehingga tiba tiba menghadirkan gol pada pihak lawan
10. Depan gol tak gol
11. Alasan banyak ( baru lepas makan le, penat kerja, kasut tak grip, saja je, dan pelbagai)
12. Bola sepatut boleh kejar pun tak dapat, lepas tu salahkan orang yang passing
13. Ada satu kes dia rembat sangat laju tapi tak kena bola. Perkiraan juri jika lutut tak kuat, kaki mampu melayang ke flat atau atas atap rumah ustaz mahyuddin
14. Bola keeper passing, orang baru gertak sikit dah dia passing keeper balik
15. Selalu mengubah rentak sehingga serangan pantas tak menjadi
16. Kawalan bola lemah dan tak seperti penyerang utama sekolah
17. Rajin terbuat hantaran kepada pihak lawan
18. Buat skill sampai bola ter’out’ sendiri
19. Patut lari tak lari, patut tak lari, dia lari
20. Sering terhiling hiling dalam pedang
21. Nak main rileks tapi realitinya mudah panik, cuak dan menggelupur
22. Lubuk

Data berdasarkan analisis 10 tahun permainan dan prestasi Padeli di Taman Permai Futsal Court

Data ini ditulis pada tahun 2006.

19 comments:

Baby Tiger said...

inikah orangnya?? :P

j or ji said...

wakakaka...sori la padeli.gua gelihati.

Anonymous said...

hahahaa. bapak kejam. aku mampu kesian je kt dia

shy_wani said...

haha...mmg kejam...
penganalisis bolasepak pon xleh nk come out dgn data sepanjang camnih..huh..

padeli..cuba lagik ek!

Pewaris Reformasi said...

tobat gua kenal pali ni. lepas poli dia masuk upm jadi junior gua. awek dia budak mana ntah, tapi parlimen lembah pantai, hehe - nana!

terrarosa said...

disebabkan keh pernah sampai kat Taman Permai Futsal Court ,

dalil no 13 , yang paling keh tak bleh tahan ... hahaha.

kEy said...

naseb anda bukan pemain malaysia~
lalala~

nuyuljana said...

hehe..

practice makes perfect.

sila usaha lebey lagi.

AMMOSHAM said...

padeli dah terer sekarang, yang pos entry ni dengki dengan kehebatan padeli...

ps: pp lu nak kena singgung kutuk sekutu gua lebih2 nie...

revrie said...

Ciri2 inilah yang Malaysia mahukan. Main bola sepak keluar. Dari dulu sama je apa. Cuba brader padeli cuba main Malaysia.

xruhulhayatismailx said...

Patut lari tak lari, patut tak lari, dia lari



whahahaha

Nuts said...

sian lak aku tgk padeli neh...tak baek la korang neh..

takpela padeli oi...ko jadik pelakon je la..

muka ko pon ade iras2 danzly2 tu..ape namenya...ikram danzly...aaa..tak salah aku la..

ika said...

apela nasib..
sampai 22 dalilnye

iza said...

padeli padeli...cian ko

Arin Safea said...

"22. Lubuk"

Huahahahahah!!!...

liversoul said...

aku biasa tengok padeli ni minum kat maulana and mamak bismillah serdang...dengan awek hot...
tapi tak tau la pelanduk 2 serupa

liversoul said...

aku biasa tengok padeli ni minum kat maulana and mamak bismillah serdang...dengan awek hot...
tapi tak tau la pelanduk 2 serupa

Anonymous said...

sori bro..lu mmg loser..haha

durian! said...

tobat kelakar sial! hahahahhahaha padeli! tahniah! hahahahah