Tuesday, March 31, 2009

kawasan industri tempoyang



tak silap gua kat belakang tu tong-tong gas. kalau tidur sambil isap rokok memang bahaya.

Sunday, March 29, 2009

Hari Afdzal


Hari ni kita panggil nama baik-baik, letak gambar elok-elok sempena Besday Afdzal yang ke 36 tahun. Buat Afdzal, kami ucapkan segala yang baik-baik kepada Afdzal dan semoga ketemu apa yang dicari selama ini.

Bila nak menikoh weh? Kursus kawen kemain sampai ke Kolumpo!

Saturday, March 28, 2009

Desktop Saya


Kompiter, rokok, monitor, telepon bimbit, balm resdung, floss gigi, penyepit baju semua gua beli pakai duit hasil titik peluh gua sendiri. Jadi apa hak korang nak komplen wallpaper gua!?

(Micro)Penismen Dan Mael


Aku tak reti dah nak komen mende. Masing-masing dah beso panjang. Hayati je la gambar ini.

Wednesday, March 25, 2009

O.P Bloodshed

Dulu kumpulan Furtove yang dianggotai oleh King Of Drum, Mael, Penismen, Born dan Pipi pernah dua kali berpatah arang dengan brader ni. Tapi kini tidak lagi. Salah lu laa Penismen. Lain kali sound gitar jaga la.

Monday, March 23, 2009

Daniel Craig vs Pierce Brosnan

Setelah menonton Quantum Of Solace beberapa hari lepas gua kelahi dengan Born tentang sapa yang paling masyuk jadi James Bond.

Born kabo, Pierce Brosnan paling masyuk sebab dia charming, gentelman dan kelakar. Gua rasa Brosnan ni memang in jadi Bond, tapi action dia semacam 'ketat' je. Mungkin sebab dia nak kontrol hensem dan takut jambul dia penyek.

Daniel Craig pulak gua memang into. Dah la body sedak, Macho pulak tu. Craig juga berjaya memberi sentuhan 'dark' bagi watak Bond ni sesuai dengan storyline. Craig lebih cool, ganas serta jauh lebih agile dari Brosnan. Bond kini dah evolve dan lebih appeal kepada golongan muda sesuai dengan perkembangan zaman.

Namun demikian, setelah bermuzakarah dan bermuttawasitah, kami mencapai kata sepakat mengenai sapa yang paling layak bawak watak James Bond:

Sunday, March 22, 2009

Mael Dan KOL


Entah apa yang dibualkan oleh Mael ngan KOL. Berpandukan daripada penumbuk di tangan King, tentu cerita pasal porno. Plastik dalam bakul tu entah ke gam..

Saturday, March 21, 2009

Friday, March 20, 2009

Born Supremacy

Ramai peminat-peminat Born To Letup (Amar) yang tertanya-tanya ke mana menghilangnya blog beliau. Adakah senior-senior dia dah terbaca blog tersebut menyebabkab kelahi? Yang nyata ramai yang terkilan kerana tidak dapat menikmati letup-letup terkini daripada Bron. Apakah yang berlaku? Ke mana menghilangnya? Kita perlu tahu, kita terjah!


Wartawan kami telah mengirimkan Sistem Pesanan Ringkas (SMS) ke nombor peribadi Bron untuk mengetahui keadaan sebenar. Berikut adalah jawapan dari Bron:

Kimak la lu Bron!

Tontonan  Lanjutan : Terjah! Fury Palsu

Thursday, March 19, 2009

Mael

Mael cakap gambor ni dia nak print buat poskad. Jual kat Hiap Foh Chong.

Wednesday, March 18, 2009

Perilis Eksyen Muvi

Ingat senang ke demeh nak bergayut macam ni? Otot mahu kuat beb. Pijak jari pun liat lagi nak jatuh.

Tuesday, March 17, 2009

Lampu Lari 3


Gua juga tak nak ketinggalan. Gambar diambil di tengah-tengah Lipis town tatkala KOL sedang memecut keretanya.

lampu lari 2



pasal semua lampu-lampu kat kl kalau tangkap gambar mesti lari...kenapa? kenapa? kenapa?

Monday, March 16, 2009

Setakat Buat Posing Boleh La..

Keta ni dah tak boleh bawak, bawak sket overheat. King kabo kena bawak pegi bengkel Botak buat oberhol. Gua harap muka gua masuk majalah Kereta bulan ni.

Kautim la sket King?!


Saturday, March 14, 2009

Hangout Di Perkarangan Masjid Tempoyang


Kat masjid ni gua selalu datang training lompat motor. Sebab dia ada ramp. Masuk gear dua, pulas habih, pastu activate ilmu meringankan badan. Pehh.. sedak wa cakap lu main terbang motor. Cukup bulan kena tukar abjorber.

Fakta Menarik: Lihat di tangan King. Gambar diambil di bulan Ramadhan tahun lepas.

Thursday, March 12, 2009

Lampu Lari

KOD..KOD..ni apa nak buat ni? Semua lampu dah berpatah arang nak jadi rama-rama pula.

Wednesday, March 11, 2009

Sejenak Bersama Kamera KOD

Memang sedak ada kamera mahal. King pulak skang ni asal lepak je kamera letak atas meja untuk menunjuk kat orang lalu lalang. Gua sempat mengetes beberapa shot.





Sejak hari itu, gua memasang nafsu nak angkat satu. Buat ambik gambo voyeur.
Protip: EXIF info still available.

Fakta Menarik : Rambut King tu gua memang dah lama tak tahan rimas menengoknya. Cuba sikat sikit King?

Tuesday, March 10, 2009

Anjakan Paranawei


Berbaik-baik dengan Aji sekali-sekala dapat la minum free. Orang kabo, sepakat membawa berkat ye dok?

Sapik Dan Apek

Selamat menyambut Maulidur Rasul 1430H/2009 M.
Sapik siap bawak pen masa berarak.
apa kes? cari no telefon awek pakai tudung ekin laa tu.

Monday, March 9, 2009

Lawatan Ke Chamang

Post di-import dari blog lama : http://kualalipis.kumprinx.com


Lawatan ke Chamang adalah aktiviti pertama Geng Dua Line (GDL) yang diasaskan oleh Kumprinx sendiri. Lawatan ini bertujuan semata-mata untuk pekena tiruk dan bukan untuk mengeratkan muhibah antara ahli, mengeratkan silaturahim dan apa kejaddah lagi streotype lain. Air terjun Chamang terletak kira-kira 80 kilometer dari Kuala Lipis. Ia terletak di Bentong.

Gua juga di sini ingain melahirkan rasa terkilan gua sebab Pade (ahli diamond no: GDL003) tidak dapat menyertai program ini kerana.. err.. 'tak berapa sihat' (katanya). Namun itu tidak mematahkan semangat pasukan kami yang kini hanya tinggal dua (2) orang sahaja.
Mael kelihatan tenang mengisi minyak

Tepat jam 8.00 pagi gua tiba di rumah Mael. Mael kelihatan tenang menunggu depan umah sebab janji nak gerak pukul 7.00am. Kami bersama-sama mengisi minyak dan lantas terus memulakan perjalanan. Teringat pulak itu jam, malam semalamnya pukul 2.00 pagi aku mengerat seluar lama untuk dipakai ketika tiruk nanti.

Suasana pagi begitu indah dengan kabus tebal yang menyelubunyi sepanjang jalan. Visor helmet gua juga dicemari dengan tetes-tetesan air embun. Keta pun tak banyak time pagi. Mael meluncur lesu di hadapan gua.

Kami singgah kat Kampung Rengai untuk menengok runtuhan jambatan gantung akibat banjir beberapa minggu nan lalu. Ramai jugak yang melepak kat situ. Aku saspek diaorang tengah tunggu bas.

Sampai kat bentong kitaorang singgah sebentar pekena tandoori. (Roti telur je sebenarnya) Persinggahan yang pertama ini juga bertujuan untuk berak, malangnya ketika sedang menunggu giliran kat tandas awam tu, sekonyong-konyong 2 mamat indon potong line gua menyebabkan hasrat gua terbantut. Apa barrang tunggu nak masuk tandas sampai abih rokok sebatang?!

Kecewa dengan insiden itu, kami meneruskan perjalanan ke Bentong. Jalan baru dari Raub ke Bentong sungguh lurus tetapi malangnya jalan tersebut tidak begitu rata. Motor kami sering terlompat-lompat dan terbuang ke sana kemari. Sekali-sekala kami juga terpaksa melakukan aksi daring mengelak lubang di tengah jalan. Jalan yang lurus tak hengat dan takde kereta langsung tu menyebabkan gua bertindak memecut sepenuh kelajuan dan meninggalkan Mael di belakang. Selepas habih jalan lurus gua slow balik bagi peluang kat Mael untuk catch-up. ("Mentang-mentang la moto ko laju, ko tinggal je aku ha?!" - Mael)

Kami juga singgah kat bukit apa jaddah namanya untuk ambik gambar. Perlakuan ini pastinya meloyakan oengguna jalan raya yang lain sebab ianya mengada-ngada dan gaya la korang tu datang dari hongkong.

Akhirnya selepas kira-kira 2 jam menunggang, kami tiba di Villa Pedal. Kami berehat sebentar layan pokok-pokok rimba yang banyak kat kompaun umah dia tu sebelum menuju ke sebuah mapley untuk tapau nasik.

Sambil tapau nasik kami pekena minum air segelas dua sambil nengok brader kat tepi tu tengah repair lori balak. Kendian, tanpa membuang masa kami bertiga merempit ke Air Terjun Chamang sebab hari dah semakin meninggi dan cuaca semakin panas.

Jalan masuk ke Chamang dicemari dengan tanah runtuh dan pasir-pasir yang terletak secara strategik kat selekoh sahaja. Gua ingat ada kutu letak kat situ supaya mat rempit tak berani nak bawak laju-laju.

Setiba di Chamang kami ambik gambar dulu untuk tarik feel.

Kemudian kami tiruk. Gambar-gambar tiruk tidak dapat disertakan di sini sebab ia mengandungi elemen kelucahan yang melampau.

Kemudian kami pekena nasik yang kami tapau tadi sambil mengusyar persekitaran dengan harapan agar tetiba ada bas Rombongan Persatuan Ratu Cantik singgah dan pekena mandi.
Pedal enggan memakai baju untuk bergambar

Tiruk punya tiruk sampailah masa untuk kami berangkat pulang. Namun agenda GDL tidak habis di situ, sebelum memecut kembali ke tanah air, kami pekena jamming dulu kat Studio Orang Kampung, Lurah Bilut. (aku rasa lurah bilut). Gua tak nak komen pasal peralatan yang ada kat sini sebab tajuk studio dia je pun dah cakap 'Studio Orang Kampung'. Amp semua ok. Akustik pun boleh tahan. Cuma drum je gua bagi 2 bintang. Siap ada kamera CCTV lagi kat dalam tu. Ok la.

Overall aktiviti sulung Geng Dua Line ni boleh dikatakan berjaya. Matlamat program berjaya dicapai. Dengan itu juga gua mengumumkan trip GDL yang ke-2 akan dijalankan bulan depan.

Born To Letup

Masa ni Born entah dah sunat entah tidak...

Wednesday, March 4, 2009

King Of Rare : Pelancaran Thinkingstr8 #4

Ni gambar era sebelum Persekutuan jadi "Bekas Perajurit". Time ni tengah perajurit lagi. Ni kali pertama gua debut zine gua (Thinkingstr8) isu ke-empat kepada umum. Release #4 adalah satu usaha untuk mengembangkan market zine gua ke luar negara, gua pakai full english. Release pada 1 Jan 2000. Berjaya dijual di 6 negara seluruh dunia. Hardcore tak hardcore ler. 



Gambar dari kiri : King Of Letup, Sarip (duduk), Padeli (IPTman), Kutu mana tah, dan Harith (skang kat europe)



Comel-comel muka KOL masa ni eh?

Monday, March 2, 2009

Seleksi Sebelum Puberti : Penismen

Mulai hari ini, gua akan paparkan gambar ahli-ahli persekutuan sebelum mereka mencapai puberti. Bermula dengan Penismen (Pedal MILF Hunter). 


Sebagai comparison, di sini gua sertakan juga gambar Penismen yang paling recent untuk rujukan.
Coming up: KOL

Nota : Kepada ahli-ahli yang lain, sayugua gua maklumkan di sini bahawa gua baharu sahaja menemui arkib gambar-gambar lama yang sungguh rare. Kepada yang tidak mahu gambar sebelum puberti mereka disiarkan, bolehlah membank-in wang perlindungan ke akaun Maybank gua.

Born Sombong Tak Nak Kasi 'Jerung' Dia Jadi Kereta Rasmi Persekutuan.

King, bila lu nak bagi gua kereta ni?

orang-orang universiti

padeli cakap dia busy giler pasal itu laa dia tak update blog. lepas tu ada satu malam dia tak angkat telefon aku katanya ada budak perempuan call dia suruh jadi jurulatih futsal. blah laa, padahal keluar date dengan awek. amar lagi tak smart, datang mines gorat awek indon. amar sama padeli ayat besar kata powwer main futsal. macam gampunk jee bunyinya...

Sunday, March 1, 2009

Rostam


Rostam..

satu ketika dulu dengan lagunya, KAU KUNCI PINTU HATIKU KAU KUNCI PINTU.

Rostam, kami mau lagi!

poss-sing

Semasa hari perkahwinan orang sebelah rumah aku.
Tak ingat aku tarikh bila....